Denne side er en kort indføring i David G. Benners 3 bøger

1. At overgive sig til kærligheden

Denne bog er den første i en trilogi om kærligheden.

Forlaget skriver sådan om bogen:
At overgive sig til kærligheden
At finde ind til kernen i kristen spiritualitet
Af David G. Benner
112 sider, indbundet

-> Læs første kapitel
”Forestil dig, at Gud tænker på dig. Hvad tror du, Gud føler, når du er i hans tanke?
Når jeg stiller folk det spørgsmål, er der forbavsende mange, som siger, at det første de tror, Gud føler, er skuffelse. Andre tror, at Gud føler vrede...
Jeg tror, de tager fejl. Sandheden er, at når Gud tænker på dig, så vælder kærligheden frem i hans hjerte, og der kommer et smil på hans læber.”
Dette er en bog om kærlighed, den kærlighed, som Gud har skabt os til at leve i. Mange kristne har lært, at Gud elsker dem, men det er kun teori for dem – de har aldrig erfaret Guds kærlighed. Måske fordi de ikke har turdet overgive sig til kærligheden.
Vi lever i en tid, hvor vi er opdraget til at stole på os selv og derfor viger tilbage fra tanken om at overgive os til en autoritet uden for os selv. Men overgivelse behøver ikke at være noget truende – i hvert fald ikke, når den, vi overgiver os til, er ham, der elsker os betingelsesløst. Gud inviterer os ind i et forhold, der ikke bygger på lydighed, men på overgivelse. Hvis vi overgiver os til hans kærlighed, kan det føre os til uventede steder, hvor vi bliver sat fri til at være de mennesker, han har skabt os til at være.

David G. Benner er psykolog og har beskæftiget sig meget med forholdet mellem psykologi og spiritualitet. Desuden arbejder han som retræteleder og åndelig vejleder, og han er forfatter til en række bøger. Denne bog er den første i en trilogi, hvor de to næste udkommer på dansk i 2007.

Læs her forfatterens indledning, som en appetitvækker til hele bogen.

Her er forlægget til Niels Peder Nielsen undervisning ved LFG søndag den 21. oktober 2007 kl. 19,30:

2. At lære sig selv at kende

Den næste bog i serien er - At lære sig selv at kende.

Her er forlagets ord om At lære sig selv at kende
At finde sig selv i Gud
Af David G. Benner
”Giv, Herre, at jeg må kende mig selv, så jeg kan kende dig.” – Augustin

At der er en dyb sammenhæng mellem at kende sig selv og at kende Gud, har fra kirkens første tid været en vigtig erkendelse. Men selv om der ikke har hersket nogen større teologisk uenighed om denne sammenhæng, er den i den moderne kirke i vidt omfang blevet glemt.

Kristne har fokuseret på at lære Gud at kende på bekostning af at lære sig selv at kende. Resultatet er blevet en spiritualitet, der ikke er funderet i vores erfaringer. Hvis vi fokuserer på Gud, men ikke lærer os selv at kende, skaber det grobund for en ydre fromhed, som efterlader en kløft mellem det tilsyneladende og virkeligheden, som den er.

David G. Benner beskriver i denne bog, hvordan man kan lære sig selv at kende, samtidig med at man finder sit sande jeg i relationen til Gud.
At lære sig selv at kende er den anden bog i en trilogi. De to øvrige er At overgive sig til kærligheden og At vælge Guds vej.

David G. Benner er psykolog og bevæger sig i området mellem psykologi og spiritualitet. Desuden arbejder han som retræteleder og åndelig vejleder, og han er forfatter til en række bøger.

Læs her en særlig side for hans bog At lære sig selv at kende

3. At vælge Guds vej

Den sidste i serien er At vælge Guds vej og
Forlaget Boedal skriver sin denne bog At vælge Guds vej - at lade sit hjerte formes af Guds hjerte
Af David G. Benner

Mange kristne tænker på Guds vilje som noget med at modtage vejledning fra Gud, når man skal træffe store beslutninger. Men selv om de valg, vi foretager, er vigtige for vores åndelige rejse, er det ofte vigtigere, hvordan vi vælger, end hvad vi vælger.

Viljestyrke, beslutsomhed og disciplin er ikke nok i Kristus-efterfølgelsen. Den tætte forbindelse mellem vilje og længsel betyder, at hvis Kristus skal have vores vilje, må han først have vores hjerte. Problemet for mange kristne er, at det at vælge Gud mere handler om streng målbevidsthed end om glad overgivelse.

David G. Benner anlægger i denne bog en positiv vinkel på det at vælge Gud og Guds vej. Det gør man nemlig ikke ved at tæmme viljen med hård selvdisciplin, men ved at lade sit hjerte og vilje præges af Guds hjerte.

At vælge Guds vej er den tredje bog i en trilogi. De to øvrige er At overgive sig til kærligheden og At lære sig selv at kende.

David G. Benner er psykolog og bevæger sig i området mellem psykologi og spiritualitet. Desuden arbejder han som retræteleder og åndelig vejleder, og han er forfatter til en række bøger.

Læs her en særlig side for hans bog At vælge Guds vej

 

 

Niels Peder Nielsen © 2008 • Politik • Måden man bruger hjemmesiden

Niels Peder Nielsen.dk